Het is niet heel gek om voor duurzame bedrijfskleding te kiezen. Dat is in de eerste plaats ook te danken aan de richting die de maatschappij op gaat. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en groter Daar hoort dus bijvoorbeeld ook de bewuste keuze bij als het gaat om bedrijfskleding. Daarmee kan je als bedrijf voldoen aan de normen die momenteel gelden. Dat is echter lang niet de enige reden waarom je hiervoor kiest. Er zijn ook andere belangrijke pluspunten. Daarover gaan we het op deze plek hebben.

Beter voor de maatschappij

Het dragen van duurzame bedrijfskleding is in de eerste plaats een goed idee omdat het beter is voor het klimaat. Het is veel beter voor het milieu wanneer je kleding draagt van stoffen die veel beter zijn. Dat doe je bijvoorbeeld door stoffen te kiezen die gemakkelijk opnieuw aan te planten zijn. Daarnaast wil je natuurlijk dat het stoffen zijn die geen schade op andere manieren toebrengen. Wanneer je op deze manier je kleding kan kiezen, dan kan dat natuurlijk ook wel heel veel verschil maken met jouw bedrijf.

De kwaliteit van de kleding

Het is ook zo dat duurzame bedrijfskleding een veel langere levensduur heeft. Ook dit is namelijk wat duurzaamheid betekent. De materialen zijn weliswaar niet bewerkt met coating, maar ze zijn van nature heel sterk. Daardoor slijten ze eigenlijk bijna niet. Het is fijn om te weten dat de kleding er na vele malen dragen op de werkvloer nog even goed uitziet als op de eerste dag. Je hoeft dus ook veel minder kleding te kopen en je gooit minder weg. Daardoor is het weer beter voor het milieu omdat er zo dus ook minder afval is.

De wijze waarop het gemaakt is

Duurzame bedrijfskleding wordt gemaakt van stoffen die zacht voor het milieu zijn, maar dat is lang niet alles. Het draait er ook om dat dit op de goede wijze wordt gemaakt. Daarom is het belangrijk om alleen te werken met producenten die eerlijke vergoedingen voor de kwekers van de stoffen en de andere betrokkenen uit de kleine landen die de kleding maken over hebben. Het is altijd belangrijk om er zeker van te zijn dat iedereen fair behandeld wordt. Dit is net zo goed een factor van duurzaamheid die meetelt.

Meer zaken die een rol spelen

De duurzame werkkleding moet eerlijk worden vergoed en van duurzame materialen worden gemaakt. Er is echter nog veel meer dat een rol speelt. Zo wil je bijvoorbeeld ook wel dat de productie zo min mogelijk uitstoot genereert. Zoals je dat ook het liefst ziet als het om het transport gaat. Wanneer je echt duurzame kleding voor op het werk wilt hebben, dan zijn dit dus stuk voor stuk ook zaken om naar te kijken. Zoals je ook moet kijken naar hoe het zit met de arbeidsomstandigheden van iedereen die erbij betrokken is.

Het juiste soort kleding

Duurzame  bedrijfskleding moet wel aan de eisen voldoen. Het moet niet alleen maar aantrekkelijk zijn omdat het duurzaam is. Het moet juist ook de goede kwaliteit bieden. Ook moet het goed in model blijven en er representatief uit zien. Het is wel gewoon bedrijfskleding, dus dat je deze eisen stelt is niet zo gek. Daarnaast heb je misschien ook wel enkele andere eisen, bijvoorbeeld dat het ook veilig is om het te dragen. Ook dit moet je wel allemaal goed bekijken en meewegen.