Om afscheid te nemen van een collega, waar je misschien wel een aantal jaar mee hebt samengewerkt, is niet het makkelijkste. Om het afscheid wat leuker en persoonlijker te maken voor je collega is het leuk om bedankjes te geven.  Het juiste cadeau vinden is niet makkelijk, maar het hoeft ook niet te uitbundig te zijn. Het gaat om de gedachte en niet het cadeau. Onthoud dat. Maar welke cadeau is dan wel leuk? En waarom geef ik een cadeau? Antwoorden op deze vragen kun je hieronder lezen!

Waarom geven we cadeaus?

Er zijn ontelbaar veel redenen om iemand met een cadeautje te verrassen of bedanken. Het belangrijkste bij een cadeau is dat eruit blijkt dat je moeite hebt gedaan om de ander blij te maken. Iemand een bedankje of cadeautje geven kan om verschillende zijn. Je toont affectie naar iemand, iemand feliciteren of juist iemand bedanken. Met een persoonlijk cadeau toon je aan dat je aan de interesse van de persoon hebt gedacht. Als je geld geeft heb je niet aan de interesse van iemand gedacht. Als iemand om geld vraagt is het natuurlijk wel weer een ander verhaal. Ook bij cadeaubonnen is het een ongeïnteresseerd cadeau. Je laat zien welk bedrag er gespendeerd is en dat toont weinig goeds aan. Echter is een cadeaubon beter dan cash geld. 

Afscheidscadeau

Een afscheidscadeau geef je dus wanneer een collega of een persoon die dicht bij staat vertrekt naar bijvoorbeeld een nieuw bedrijf. Er zijn veel cadeau ideeën die je kunt gebruiken, maar een cadeau dat tegenwoordig veel gegeven wordt is een gepersonaliseerd cadeau. Een perfect cadeau voor elke gelegenheid.

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten geschenkjes die je geven kunt. Denk aan chocolaatjes, prosecco, kaarsjes, geurstokjes of een cadeaudoosje. Allemaal kleine cadeautjes die meer betekenen dan dat het lijkt. Een goed cadeau hoeft niet duur of groot te zijn. Een klein cadeautje met een niet al te groot bedrag, kan voldoende betekenen. 

Moet jij binnenkort afscheid nemen van een geliefde collega? Denk dan aan gepersonaliseerd cadeau of aan een van de andere leuke cadeaus. Onthoud dat een cadeau niet duur hoeft te zijn, maar dat het gaat om de gedachte erachter.