De herfst is bijna voorbij en de winter staat echt weer voor de deur. De koude dagen komen er al aan en dat merken we. De winter heeft niet alleen gevolgen voor jezelf in de kou, maar ook oor je scooter. Om je scooter goed te onderhouden in de wintertijden, zijn er een paar dingen waaraan jij je houden moet om de scooter te houden als de oude. Wat die dingen zijn? Dat kun je hieronder lezen!

Technische onderdelen

Wanneer het kouder wordt krijg, niet alleen jij daar last van, maar je scooter dus ook. De scooter krijgt last van zijn techniek, want kou en techniek gaat niet samen. Althans niet altijd. Vooral de vloeistoffen zijn gevaarpunten. Het is goed om regelmatig het oliepeil en de koelvloeistof van de scooter te checken. Ook je accu moet je erbij controleren. Je wil natuurlijk niet dat je ineens stil staat midden in de kou of ergens in de sneeuw. Daarnaast moeten je lichten het goed doen. Dat moeten ze natuurlijk altijd, maar in de winter kan het door de kou mistiger zijn en dit maakt het zicht slechter voor bestuurders. Je moet daarom extra goed te zien zijn. 

Als een van deze onderdelen bij jou niet meer werkt, dan is het goed deze eens snel te gaan maken. Weet je niet hoe? Neem dan eens een kijkje bij een Vespa monteur

Ook jij winterklaar op de scooter 

Je scooter is belangrijk om te onderhouden ten alle tijden en met name in de kou. Als je bovenstaande tips op volgt, dan is jouw scooter winterklaar. Hoe maak je jezelf nou winterklaar? Dat kan heel makkelijk. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je goed warm aankleedt op de scooter. Met name je handen worden gauw koud. Deze zijn, terwijl je op de scooter rijdt, het minst beschermd door de scooter tegen de kou en de koude wind. Denk dus aan dikke en warme handschoenen waarmee jij nog wel grip hebt op het gas en de rem. 

Daarnaast een warme jas, eem muts en een sjaal. Deze zijn haast niet te missen in dit koude weer. Als dit niet voldoende is, kun je denken aan een scooter deken. Dit is een soort deken dat je vastmaakt aan de zijkanten van je valbeugels. Deze deken valt dan over je hele benen en hebben van binnen een lekker zacht vachtje. Het houdt je zeker goed warm!

Een scooter winterklaar maken is niet lastig, maar het kost even wat tijd. Deze tijd kun je zelf invullen, maar je kunt het ook uitbesteden. Het is een betere optie om het uit te besteden, want dan weet je zeker dat jouw scooter goed gecontroleerd is en dus goed en winterklaar is. Laat dit du doen voor de winter er echt is en rij zo veilige kilometers op jouw winterklare scooter.