Met zonnepanelen en warmtepomp kun je je woning verduurzamen, maar waarom zou je hiervoor kiezen? En zijn er zaken waar je rekening mee moet houden? Maar ik hoor je ook al zeggen: hoe werkt dit eigenlijk? We kunnen je alvast verklappen, dat het een goede investering is, waar je zeker in de tijden van nu profijt van kunt gaan hebben. Zeker gezien de huidige energieprijzen, is het dus geen overbodige luxe als je het ons vraagt.

Wij gaan in ieder geval ons best doen om alles zó goed mogelijk voor je op een rijtje te zetten.

Hieronder lees je er meer over:

Zonnepanelen en warmtepomp? De spelregels vooraf

Zonnepanelen en warmtepomp? Dat is iets wat je zeker eens moet overwegen. Maar voordat we je daar meer over vertellen, is het ook belangrijk om het een en ander te weten, over hoe het precies allemaal zit.

Voordat je zonnepanelen en warmtepomp gaat instaleren, is het belangrijk om vooraf: te bepalen wat voor vermogen het totaal dient te hebben. Dit kan nauwkeurig door een installateur worden bepaald, uiteraard wel in overleg met jou als klant zijnde. Hij meet dit op basis van: de grootte van je huishouden, de woonoppervlakte, je verwarmingsnoden- en elementen. Zodat je optimaal kunt genieten van alles. Daarnaast, is het ook een goed idee om je pv-panelen in kWh herrekenen, zodat je precies weet wat alles kan gaan opbrengen. Oftewel je kunt bepalen, of het rendabel genoeg is om te kiezen voor zonnepanelen van een partij, zoals: SunCatch. We moeten er wel bij zeggen, dat het een complexe berekening is, die echt door een expert moet worden uitgevoerd. 

Verder moet je de isolatie in je woning, ook niet vergeten, want dit draagt allemaal bij aan een woning, die warmte efficiënt kan binnenhalen en dus ook minder snel weer loslaat. En had je al gedacht aan slimme software? Dit is namelijk een intelligente techniek, die alles goed voor je kan regulieren, waardoor zelfs een uitgeschakelde warmtepop nog 8 tot 10-uur warmte kan blijven vasthouden.

Zonnepanelen en warmtepomp? Hierom kies je ervoor:

Nu we je meer hebben verteld, over de belangrijke zaken bij het installeren van zonnepanelen en warmtepomp, is het nu de hoogste tijd om je wat te vertellen over de redenen om ervoor te kiezen. Allereerst, is het een duurzame manier om je woning te verwarmen, waardoor je misschien af kunt van fossiel brandstoffen, zoals: gas. Wel is het zo, dat er een behoorlijk prijskaartje aan vast hangt, want er dient veel in je woning te worden aangepast, voordat alles up and running is.

En omdat die overstap zó belangrijk is voor het milieu biedt de overheid subsidies aan, waardoor de overstap gemakkelijker kan worden gemaakt. Zo kun je de gehele BTW, bijvoorbeeld: terugvragen bij de belastingteruggave, vanuit de Belastingdienst. 

Wil je hier meer over weten? Dan kun je bij je installateur te rade gaan, wellicht kan hij of zij je ook meer vertellen, over het aanvragen van deze subsidies.

Veel succes met het kiezen van je zonnepanelen en warmtepomp!