Bijna elke ouder heeft liever dat zijn of haar kind buiten speelt in plaats van achter een computerscherm binnen te zitten. Wanneer je een tuin hebt, kan je er zelf voor kiezen om een echt speelparadijs voor je kinderen op te zetten. Je hoeft hiervoor natuurlijk geen grote kosten te doen. Een speeltoren of een schommel kan al veel doen. 

 

Welke schommel kopen?

 

Wanneer je op zoek gaat naar een schommel om in je tuin te zetten, word je op het internet overladen door mogelijkheden. Afhankelijk van je budget kan je al een eerste selectie maken. Daarna kan je jezelf afvragen of je enkel een schommel wil of een volledig speeltuig waar je kinderen ook nog aan kunnen klimmen bijvoorbeeld. 

 

Naast je budget speelt natuurlijk ook de ruimte die je in de tuin hebt een belangrijke rol. Er wordt aangeraden om niet je volledige tuin vol te zetten met speeltuigen. Zo hebben je kinderen nog de plaats om naar hartenlust rond te lopen. Vergeet daarnaast niet dat je voldoende ruimte voor en achter de schommel moet hebben zodat je kinderen zonder problemen kunnen schommelen. 

 

Een laatste aspect dat je moet bepalen, is het materiaal van de schommel. Het meest voorkomende materiaal is natuurlijk hout, maar je hebt ook schommels die uit metaal zijn gemaakt. Zoals altijd heeft elk materiaal zijn voor- en nadelen. `

 

Kies voor een speeltoren 

 

Je hoeft natuurlijk niet noodzakelijk enkel een schommel te kopen. Je hebt nog verschillende andere mogelijkheden. Een van de opties is een speeltoren. Hou er wel rekening mee dat een speeltoren een grotere tuin nodig heeft en ook duurder is in aankoop. Bij een speeltoren heb je namelijk naast een schommel ook nog een glijbaan en wat klimmogelijkheden. Net zoals bij een schommel heb je bij een speeltoren ook verschillende mogelijkheden qua grootte en onderdelen. 

 

Welke speeltoren voor jou het beste is, wordt ook bepaald door het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen. Sommige toren bevatten namelijk kleine klimmuren die voor heel jonge kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat in de meeste gevallen verwacht wordt dat je zelf het toestel in kwestie in elkaar zet. Wanneer je niet de meest handige persoon bent, kan het misschien aan te raden zijn om niet voor een erg groot toestel te kiezen. Net zoals bij de schommel geldt ook hier de tip dat je nog voldoende ruimte overlaat in de tuin waar je kinderen kunnen lopen zonder dat ze worden gehinderd door het toestel. 

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden om van je tuin een speelparadijs voor je kinderen te maken. Je kan ongetwijfeld op het internet heel wat voorbeelden vinden zodat je een goede keuze kan maken.