Wanneer het aankomt op vakanties, weekendjes weg en privé jets blijft één ding hetzelfde. Dit is dat Goedkoop hierin een relatief begrip is. Weekendjes weg kun je zelf zo duur maken als dat je zelf wilt. Ditzelfde geldt voor het gebruik van een privéjet. Nu kun je alsnog proberen om allebei zo goedkoop mogelijk te doen. 

Goedkoop weg met een privé jet? 


Deze termen klinken misschien nogal raar in combinatie met elkaar. Dit is logisch aangezien ze niet vaak samen worden gebruikt. Als je denkt aan een privé jet denk je al snel aan multimiljonairs die niks beters te doen hebben met hun geld. Maar dit beeld klopt niet helemaal. Dit wordt vooral duidelijk wanneer je bedenkt dat verreweg de meeste privé jets gehuurd worden in plaats van gekocht. Dit scheelt ook rijke mensen namelijk aanzienlijk in de kosten.

Het is dus mogelijk om de kosten te drukken bij het gebruik van een goedkoop privé jet. Het is niet nodig om honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s uit te trekken voor een eigen privé jet. Veel goedkoper is het om er eentje te huren. 

Hoe werkt het huren van een privé jet dan? 

Eigenlijk is het huren van een privé jet heel eenvoudig. Je neemt simpelweg contact op met een verhuurbedrijf en vraagt een offerte aan. Vaak zijn er verschillende vliegtuigen beschikbaar, waar jij uit kunt kiezen. Dit heeft ook invloed op de prijs. Kleinere en minder luxe privé jets zijn nu eenmaal goedkoper, dan grote en mega luxe jets. Hierdoor kun je wel zelf enigszins de prijs bepalen.

Wat verder van belang is, zijn de locaties en het aantal dagen dat het vliegtuig nodig is. Aan de hand van de locaties wordt de afstand berekend. Dit heeft invloed op de kosten, omdat je veelal voor de brandstof betaalt. Deze kosten kunnen op basis van een all-in prijs zijn of op basis van verbruik. In beide gevallen zal je hiermee rekening moeten houden. 

Hoe meer, hoe goedkoper 

In je eentje met een privé jet gaan is niet goedkoop. Daarom is het aan te raden om in ieder geval met meerder personen te op pad te gaan. Hierdoor kun je nogal wat de kosten drukken. In plaats van in je eentje 10.000 euro te betalen, kost het je dan wellicht 1.000 euro de man. Niet super goedkoop, maar wel een vermindering van 90%. Daarnaast is het natuurlijk veel leuker om zo een ervaring met zijn allen te delen. In je eentje ben je ook maar zo alleen.