Je kent het wel, je staat in de winkel of supermarkt en moet ineens hoesten. Je weet zeker dat je geen corona hebt en toch krijg je een paar scheve gezichten. Nog altijd houdt het coronavirus ons land en de rest van de wereld in zijn greep. Daarom vragen veel mensen zich af hoe ze buiten de corona maatregelen gezond en corona vrij kunnen blijven. Een goede weerstand is een belangrijk onderdeel daarvan. Ook is het goed om te weten wat de verschillen zijn tussen een verkoudheid en het coronavirus en hoe je deze twee uit elkaar kan houden. 

Een goede weerstand

Na lange tijd met corona in ons midden vragen we ons af: “Hoe zit het eigenlijk met de griep?”. Door de corona maatregelen zitten we veel binnen en vermijden we zo veel mogelijk contact. Niet alleen houden we daarmee het coronavirus op afstand, maar ook de griep krijgt geen schijn van kans. Om tijdens een griepgolf gezond te blijven waren de algemeen bekend tips vooral, eet en drink gezond, kleed je goed aan als je de koud in gaat en zorg dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt. Dit zijn de bouwstenen voor een goede weerstand. De griep is dan misschien even weg, maar je zou kunnen zeggen dat het met het coronavirus niet heel veel anders werkt. Een goede weerstand houdt corona niet buiten de deur, maar kan er wel voor zorgen dat je minder last hebt van de effecten van het virus. 

Keelpijn

Een van de meest opvallende klachten die men ervaart van het coronavirus is keelpijn. Keelpijn kan erg vervelend zijn. Het maakt hoesten pijnlijker, je klieren zijn opgezwollen en gevoelig en je kunt ook pijn ervaren bij het slikken of als je iets eet. Daarom is het goed om snel van je keelpijn af te komen. Drink voldoende water is stap 1. Eet of drink daarnaast geen dingen die de pijn alleen maar erger maken. Keelpastilles werken ook altijd erg goed, deze verachten de pijn in je keel namelijk. Genoeg rust nemen is ook essentieel, als je rust neemt en slaapt is het voor je lichaam makkelijker om het herstelprocess door te laten gaan.

Ken de verschillen

Een veelvoorkomende vraag de afgelopen tijd was: “Heb ik corona of heb ik de griep?”. Dit is een begrijpelijke vraag. Corona en de griep lijken erg op elkaar. Daarom vertellen wij je het verschil tussen corona en een simpele verkoudheid. Als je de griep hebt opgelopen zul je klachten krijgen zoals niezen, een verstopte neus, een loopneus, en pijn in je lichaam. Terwijl de meest opvallende symptomen van corona is dat je benauwdheid ervaart en je smaak- en reukvermogen verliest. Koorts is ook een symptoom van een besmetting van het coronavirus. 

 

Laat je testen

Ondanks het feit dat we je nu de verschillen hebben verteld, is het van belang dat je nog altijd je gezonde verstand gebruikt een thuisblijft bij klachten. Daarnaast is er een goed testbeleid in Nederland, laat je dus ook gewoon testen. Ook bij milde klachten.