Droom je al lang van een buitenverblijf in een warm land? Zeker nu het her en der wordt aangeraden om elders te overwinteren omwille van de stijgende energieprijzen, is het absoluut de moeite waard om je droom werkelijkheid te laten worden. Stel het je maar eens voor; je eigen verblijf in het zonnige Spanje! Niet alleen is het weer hier prachtig en is het maar enkele uurtjes vliegen verwijderd van je woning in België, bovendien is het een mooi land waar alles nog erg betaalbaar is. Lees hier hoe je je eigen stekje kan vinden in dit zonnige land.

Charmante woning aan een betaalbare prijs

Wanneer je eens door het aanbod aan Costa Blanca woningen snuistert, zul je al snel merken dat het aanbod heel groot én heel verscheiden is. Heb je geen onbeperkt budget, kun je er toch gemakkelijk een modern appartement in een mooie regio aankopen. En als je budget wat ruimer is, wordt het aanbod aan Costa Blanca woningen dat ook. Authentieke villa of moderne penthouse, alles kan! 

Woning op jouw maat

Heb je geen zin in verbouwingen en wil je een huis dat volledig aan jouw eisen voldoet? Dan moet je op zoek naar een makelaar die je vastgoed kan verkopen aan de Costa Blanca, zoals een nieuwbouwwoning. Een nieuwbouw in Spanje biedt je alleen maar voordelen. Niet alleen hoef je enkel de inrichting te bepalen, je kunt er ook gerust in zijn dat je pand kwalitatief is en aan alle moderne eisen voldoet. Zo is er sowieso thermische en akoestische isolatie voorzien. Er is dubbel of zelfs driedubbel glas en de aanwezige apparaten zijn energievriendelijk. 

Hoe vind je jouw droomwoning?

Wanneer je klaar bent om een woning aan de Costa Blanca te kopen, zijn er enkele stappen die je moet nemen. De eerste is een locatie kiezen. De Costa Blanca is uitgestrekt en beschikt over verschillende soorten gebieden. Maak dus gerust een rondreis in deze mooie regio om aan te voelen waar je het liefst zou willen wonen. Vervolgens beslis je wat voor soort woning je wil aankopen. Nieuwbouw? Renovatie? Een authentieke woning? Ook de gebruikte materialen en aanwezige faciliteiten kunnen je keuze beïnvloeden. Nadat je een regio en soort woning gekozen hebt, schakel je best een makelaar in. Dit bespaart je massa’s kopzorgen en papierwerk. Ook wanneer je nog niet zeker weet wat voor woning je graag wil kopen, kun je advies vragen aan een makelaar. Zeker in een land waarvan je de taal niet volledig machtig bent, is het fijn om een ‘compagnon de route’ te hebben die je ondersteunt en adviseert waar nodig. Bovendien hebben makelaars vaak al contacten gelegd met projectontwikkelaars, wat in je voordeel kan spelen. Nadat je het huis van je dromen hebt gevonden, zorgt je makelaar – eventueel in samenwerking met je advocaat – ervoor dat alle papieren goed worden afgehandeld. Het enige wat jij nu nog moet doen, is je stekje inrichten en genieten van de Spaanse zon en gastvrijheid.

gratis Mensen Staan En Zitten In Het Open Park Nabij Gebouwen Stockfoto