Wanneer je gaat studeren in het buitenland kan dat best wel spannend zijn. Vooral in het begin wanneer je nog niemand kent is het best lastig. Meestal leer je redelijk snel nieuwe mensen kennen omdat de anderen vaak ook nieuw zijn. Toch kan het alsnog moeilijk zijn omdat je toch ver weg bent van je vrienden en familie. Hierbij 3 tips om het een beetje makkelijker te maken.

Sociale contacten

Het is vaak fijn om zo snel mogelijk sociale contacten te leggen zodat je niet alleen maar alleen op je kamer zit. Als je bijvoorbeeld naar een bar of café gaat heb je binnen een mum van tijd vrienden gemaakt. Waarschijnlijk zul je in je klas of opleiding ook snel vrienden hebben omdat alle anderen ook nieuw zijn.

Voorbereiding 

Voordat je naar het buitenland vertrekt is het handig om je goed voor te bereiden. Zoek bijvoorbeeld zoveel mogelijk informatie op over je nieuwe opleiding en school zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het kan ook handig zijn om je alvast een beetje te verdiepen in de lesstof. Stel je voor je gaat een Nima opleiding volgen is het wel zo verstandig om je alvast in te lezen in de wereld van marketing. Bij Nima kun je in binnen en buitenland alles leren over marketing. Als je dat interessant vind is het de moeite zeker waard om even op hun site te gaan kijken.

Contact met thuis

De meeste mensen die in het buitenland gaan studeren vinden het fijn om veel contact te houden met hun familie en vrienden. Tegenwoordig kan dat een stuk makkelijker dan vroeger. Juist nu in de corona tijd is dit actueler dan ooit. Het onderhouden van contacten met thuis kan ervoor zorgen dat heimwee veel minder erg is.

Gratis stockfoto met aan het leren, bespreken, bestuur