In de zakenwereld is het ontzettend belangrijk om je relaties warm te houden. Maar hoe pak je dit aan? Je kunt een mailtje sturen naar je zakenkring, maar dan heb je de kans, dat het ondergesneeuwd kan raken, want mensen zitten de hele dag al achter hun scherm. En dan worden ze ook nog eens doodgegooid met notificaties van alle apps. En als je dan, ook nog eens je mails moet gaan checken. Komt dit jouw nog zó goed bedoelde bericht niet ten goede. Hoe kun je dan je zakenrelaties onderhouden?

In deze blog gaan wij je daar helemaal over bijpraten.

Hieronder lees je er meer over:

Zakenrelaties onderhouden? Waarom is het belangrijk?

Je zakenrelaties onderhouden, is een belangrijk aspect binnen de zakelijke wereld. Het zorgt niet alleen voor een betere samenwerking, maar ook tegelijkertijd voor een hechtereband, waardoor mensen graag het een en ander voor je willen betekenen. Door regelmatig iets van je te laten horen zullen de mensen onthouden wie je bent. Je mag ze gerust laten weten wie je bent, maar doe dit wel op een ingetogen manier. Het moet natuurlijk niet ‘to much’ zijn. Denk, dus goed na over een juiste balans in het contact tussen jou en je zakenrelaties.

Daarnaast, is een belangrijk onderdeel van zakenrelaties onderhouden. het ervoor zorgen, dat je je relaties in zekere zin, ook blijft verrassen. Stuur rond de kerstdagen bijvoorbeeld: een direct mailing, of stuur zo’n mailing op het moment, dat je goed nieuws wilt delen met deze relaties. 

En iets wat misschien, ook erg belangrijk is en wat door veel mensen vaak wordt vergeten, is het feit, dat je ook best wel eens wat persoonlijk contact mag onthouden. Een mailtje, of een poststuk is iets wat zeker in goede aard ontvangen zal worden. Maar waarom zou je niet af en toe samen een hapje eten? Of kom gewoon eens langs om een kopkoffie te drinken. Wat ons betreft: iets wat je zeker moet overwegen wanneer je zakenrelaties onderhouden wilt.

Zakenrelaties onderhouden? Kies voor direct mail

Je zakenrelaties, is gemakkelijk te bewerkstelligen met het fenomeen genaamd: direct mail. Dit is een poststuk, dat in de puntjes gepersonaliseerd kan worden. Kies je bijvoorbeeld: voor een pop-up kubus? Dan wordt er na het openen van de envelop een kubus gelanceerd. Op deze kubus kun je aan elke zijde een boodschap verkondigen. Ga je verhuizen naar een ander pand? Of wil je je relatie uitnodigen voor een zakelijke bijeenkomst? Of sta je misschien wel op een beurs? Dan is dit erg ludieke, maar bovendien speelse wijze om je zakenrelaties ergens te over informeren. Ze zullen ze gehoord voelen en erg gewaardeerd, aangezien je alles helemaal op jouw doelgroep kan aanpassen.

Of wil je je zakenrelaties onderhouden d.m.v. een kerstpoststuk? Dan kun je kiezen voor een heuse: vouwkaart, waarin bij elke vouw extra informatie kan worden ontdekt. Waardoor de lezer écht wordt gestimuleerd om alle informatie op zich te nemen. Dit kan gemakkelijk in jouw bedrijfsstijl en bedrijfsthema worden gemaakt. En dat allemaal in een kerstjasje, dus wat jouw situatie ook mag zijn.

Je zakenrelaties onderhouden, is gemakkelijk met direct mail!