Het is tegenwoordig steeds populairder om een auto te leasen in plaats van te kopen. Het grootste voordeel hiervan is dan ook dat je hierdoor niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen maar wel in de auto kan rijden die je graag wilt. Naast het financiële voordeel biedt een shortlease nog een aantal aantrekkelijke voordelen. In deze tekst lees je meer over de voordelen van een shortlease, en waarop je moet letten wanneer je een shortlease contract aangaat.

 

Wat is een shortlease eigenlijk?

De kans is groot dat je het begrip leasen wel is voorbij hebt zien of horen komen. Het is dan ook zeker niet raar als je niet precies weet wat dit inhoudt. Het leasen van iets kun je eigenlijk zien als een financieringsvorm. Hierdoor leg je in een contract vast wat je maandelijks gaat betalen en kun je inruil voor een maandelijks bedrag in bijvoorbeeld een auto rijden. Wel is het zo dat je redelijk wat verschillende contracten hebt. Zo heb je dus ook een shortlease. In principe is een shortlease precies hetzelfde als normaal leasen, alleen zoals de naam het al zegt, is dit voor korte termijn. Vaak heeft een shortlease een contractduur van 2 tot 12 maanden en is deze vaak flexibel waardoor je hem kunt opzeggen wanneer je wilt. Deze vorm van leasen is dan ook ideaal wanneer je bijvoorbeeld een roadtrip wilt maken of voor een onbepaalde tijd even een vervangende auto nodig hebt.

 

Voordelen van een shortlease

Het aangaan van een shortlease heeft natuurlijk erg veel voordelen. Zo is een groot voordeel dat je kunt genieten van de nieuwste technologie. Zo kun je namelijk voor een scherpe maandelijkse prijs in een gloednieuwe auto rijden, ideaal natuurlijk. Ook kun je altijd je auto tussentijds wisselen. Wil je dus een auto uitproberen? Dan is een shortlease een goede optie.  Het grootste voordeel in vergelijking met een normaal leasecontract is dat je met een shortlease erg veel flexibiliteit hebt. Zo kun je dit contract na de eerste maand zonder kosten opzeggen wanneer je maar wilt. Dit zou natuurlijk ideaal kunnen zijn voor projecten, roadtrips of als je eigen auto even niet beschikbaar is. Wel is het zo dat een shortlease vaak iets hoger ligt in prijs als een normaal leasecontract. Wanneer iets nog onduidelijk is, of je wilt een shortlease contract aangaan, dan raden wij het aan om is een kijkje te nemen op supershortlease.nl. Zij beschikken over een groot aanbod en kunnen jou helpen waar nodig.