Efficiënt stoken in huis is het afgelopen jaar, sinds de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, een groot issue geworden door de oplopende energieprijzen. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar voordelige en efficiënte manieren om het thuis lekker warm te krijgen en te houden. De aanschaf van een betrouwbare pelletkachels met goedkope houtpellets is een van de beste manieren om te bezuinigen op je energiefactuur. In dit blog leggen we je uit wat de grootste voordelen zijn van pellethaarden die op pelletkachel korrels werken.

 

Een sfeervolle manier om je huis warm te krijgen

 

Los van de financiële voordelen die een pelletkachel is dit type kachel vooral aantrekkelijk, omdat een pelletkachel met goedkope houtpellets veel sfeer biedt. Het mooie vlammenspel brengt je innerlijk tot rust en zorgt voor een ontspannen gevoel. Vooral in het najaar en in de wintermaanden is het heerlijk om in de woonkamer in de buurt van je pelletkachel met pelletkachel korrels, om zo lekker op temperatuur te komen. Dus wil je thuis meer sfeer creëren? Zorg er dan voor dat je een moderne pelletkachel in huis haalt!

 

Gebruik een pelletkachel naast je cv om te besparen

 

Ideaal aan pelletkachels is dat je ze goed kunt inzetten om je cv te ontlasten. Pelletkachels zijn prima inzetbaar als bijverwarming naast je cv-installatie. Een pelletkachel voorkomt dat je cv-ketel telkens aanslaat en kan daardoor een mooie besparing opleveren op je gasrekening. In de herfst en in de winter kun je zo een aanzienlijke besparing realiseren op je gasrekening. En dat is in deze dure tijden natuurlijk mooi meegenomen.

 

Een perfecte warmtebron gezien het rendement

 

Het rendement van moderne pelletkachels is behoorlijk indrukwekkend. Gemiddeld genomen ligt dit rendement rond de 90 procent. Je verliest niet meer dan 10 procent van de opgewekte warmte via het rookkanaal. Op dit vlak presteert een pelletkachel aanzienlijk beter dan bijvoorbeeld een traditionele open haard of een standaard houtkachel.

Daarbij is het fijne aan pelletkachels dat de bediening meer dan eenvoudig is. Via een knop of per afstandsbediening kun je razendsnel jouw ideale temperatuur instellen, waarna de kachel aanslaat. Binnen no time is het lekker aangenaam in de woonkamer of serre. Het toevoegen van houtpellets doet de kachel helemaal zelf, dus hier heb je als eigenaar totaal geen omkijken meer naar. Al met al heeft een pelletkachel dus veel moois te bieden voor iedereen die hoge eisen stelt aan de verwarming binnenshuis.