Er zijn een hoop verschillende hbo studies die je kunt volgen. Hier is creative businesses er één van. Je krijgt in je propedeusejaar een basispakket met verschillende vakken. Verder in de studie zul je je steeds meer gaan specialiseren in een aantal vakken. Zo kun jij na je opleiding het werk doen wat je graag wil doen. 

Welke vakken je krijgt tijdens de studie

In het propedeusejaar volg je een aantal basisvakken. Deze vakken zijn Nederlands, marketing communicatie, digitale media, audiovisuele media, tekstschrijven en mediakunde. Je leert daarnaast over media en communicatie mogelijkheden. Zo krijg jij een beter inzicht in wat er allemaal omgaat in het medialandschap en het gedrag van mensen online. Je krijgt naast deze basisvakken ook nog een aantal andere vakken. Zo krijg je onder andere bedrijfskundige vaardigheden aangeleerd. Dit gebeurd onder andere bij de vakken organisatie & personeel, projectmanagement, bedrijfseconomie, ethiek en organisatiekunde. Dit totaalpakket moet ervoor zorgen dat jij bij het afronden van je studie werk kunt doen overal in de wereld als het gaat om media entertainment.

Waar moet je goed in zijn om creative business te doen?

Als je creative business op het hbo wilt gaan studeren is het handig om enkele vaardigheden te hebben. Niet altijd alles is verplicht om aan te voldoen, maar het zal je gewoon helpen om creative business hbo makkelijker te kunnen afronden. Het helpt als je commercieel bent ingesteld. Als je goed bent in het organiseren van dingen en op een creatieve manier naar dingen kunt kijken. Het helpt om niet altijd binnen de lijnen te denken maar meer out of the box. Bij creative business is het nodig om je handen uit je mouwen te steken en te werken onder stress en druk. Als jij denkt dat je hieraan voldoet zal creative business je een stuk makkelijker afgaan dan als dit niet het geval is.