Wordt het tijd om schoonmaakwerk uit te besteden? Ben je net met het bedrijf verhuisd en op zoek naar een lokaal schoonmaakbedrijf? Of ben je niet tevreden over het huidige bedrijf dat de schoonmaak verzorgd? Wat de reden ook is, met deze tips vind jij eenvoudig een professioneel schoonmaakbedrijf voor de schoonmaak van jouw kantoor. Dit zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbaar schoonmaakbedrijf.

 

Schoonmaakbedrijf Beverwijk met expertise

Schoonmaken is een serieus vak en het schoonmaakbedrijf dat jij inschakelt moet dan ook de nodige expertise in huis hebben. De materialen, middelen en specifieke werkzaamheden moeten op jouw wensen en eisen worden afgestemd. Per branche en opdrachtgever kan dit weer verschillen en iedere bedrijfstak vraagt om een specifieke schoonmaak. Zo is het schoonmaken van een kantoorruimte heel wat anders dan het schoonmaken in de horeca of het reinigen van fabriekshallen of scholen. Kies voor een schoonmaakbedrijf in Beverwijk dat alle benodigde kennis in huis heeft. Zo weten de medewerkers precies aan welke hygiëneregels voldaan moet worden. Naast de standaard werkzaamheden kan je doorgaans ook bij je schoonmaakbedrijf terecht voor vloeronderhoud of het periodiek grondig reinigen van sanitair.

Betrouwbaarheid schoonmaak bedrijven

Bij echt betrouwbare schoonmaak bedrijven kan je terecht voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek kun jij je wensen kenbaar maken en kom je al wat meer te weten over het bedrijf en de mensen. Vraag om referenties als je wilt weten wat anderen te zeggen hebben over dit bedrijf. Tegenwoordig kan je veel referenties en ervaringen online terugvinden. Verder kan je er bij de selectie van een schoonmaakbedrijf op letten hoe lang het bedrijf al bestaat en welke USP’s het bedrijf heeft. Wordt er bijvoorbeeld schoongemaakt met een bepaald duurzaam merk schoonmaakproducten? Of heeft het schoonmaakbedrijf een speciale expertise?

 

Beschikt het bedrijf over een branchekeurmerk?

Een goede indicator om te bepalen of je met een professioneel schoonmaakbedrijf te maken hebt, is de beschikking over een keurmerk. Dit laat zien of het bedrijf aan bepaalde eisen voldoet op het gebied van wet- en regelgeving. Een schoonmaakbedrijf dat over een keurmerk beschikt, wordt regelmatig gecontroleerd om te zien of het bedrijf nog altijd aan alle eisen voldoet. Ten slotte is het belangrijk dat het financiële plaatje klopt. De CAO afspraken in de schoonmaakbranche bepalen het bedrag dat schoonmakers ten minste betaald dienen te krijgen.