Als je op zoek bent naar juwelen, heb je zowel op het internet als in bij de juwelier een overvloed aan mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar oorbellen of naar een ketting, je hebt keuze genoeg. Toch zijn er een aantal zaken waarop je moet letten als je graag een juweel wil kopen voor jou of iemand anders. In dit artikel geven we je enkele tips zodat jouw volgende aankoop zeker geen miskoop wordt.

Oorbellen

De meeste keuzes wat betreft juwelen heb je ongetwijfeld bij de oorbellen. Je kan kiezen voor kleine steentjes of voor grote ringen. Wanneer je oorbellen laat schieten, zijn dit standaard de kleine steentjes. Zeker de eerste weken moet je hier dagelijks aan draaien om ervoor te zorgen dat de gaatjes niet opnieuw vergroeien samen met je oorbellen. Na enkele weken is er littekenweefsel gevormd en mag je je oorbellen vervangen door exemplaren die je zelf mag kiezen.

Je eerste oorbellen zijn het beste gemaakt van chirurgisch staal of titanium. Beide zijn goede materialen om je eerste oorbellen uit te kiezen. Toch zijn er wel enkele verschillen tussen de twee. Zo is chirurgisch staal zwaarder dan titanium waardoor het misschien net iets minder ideaal is wanneer je lichte oorbellen zoekt. Titanium daarentegen is een heel licht materiaal en is ook hypoallergeen én nikkelvrij. Mensen met een nikkelallergie kunnen dus best voor dit soort materiaal kiezen. Daarnaast wordt titanium vaak gebruikt om trouwringen te maken.

Ketting

Wanneer je een ketting zoekt, is het aanbod – en zeker de kleuren – beperkter. De meest gekozen kleuren zijn goud of zilver. Welke kleur bij jou het beste past, hangt onder meer af van de tint van je huidskleur. Een gouden ketting past meestal beter bij mensen die een warmer huidtype hebben. Zilveren kettingen passen dan weer beter bij iemand met een iets koeler huidtype. Natuurlijk beslis je uiteindelijk zelf welk soort ketting je het mooiste vindt en het liefste draagt.

Afhankelijk van het budget dat je hebt, kan je bij goedkopere juwelen het risico lopen dat ze na verloop van tijd verkleuren. Daarom wordt ook afgeraden om te douchen of te zwemmen met juwelen. Water is niet schadelijk, maar de chemicaliën die in chloor en in douchegel zitten, zijn dat wel. Wanneer je zeker wil zijn dat je sieraden niet verkleuren, dan kies je er best voor om een juweel uit massief goud te kopen. Natuurlijk zijn deze heel wat duurder in aankoop. Twijfel je of de ketting die je hebt gekocht van echt goud is? Dan kan je dit heel eenvoudig achterhalen door te kijken of er een keurmerk in de ketting aanwezig is. Hou er wel rekening mee dat dit niet altijd met het blote oog te lezen of te zien is. Ga hiervoor langs bij een juwelier.

Gratis stockfoto met binnen, chique, deel van Stockfoto