Tegenwoordig is op vakantie gaan met de auto één van de populairste manieren. Door de corona crisis is het een veilige manier om toch de vrijheid op te zoeken die een vakantie biedt, zonder al teveel risico’s te nemen. Ben jij al op vakantie gegaan dit jaar? Of sla je het toch liever nog een jaartje over? Wij geven je tips hoe je een fijne auto-vakantie kunt hebben! Na het lezen van dit artikel zullen de vakantiekriebels vast en zeker gaan komen. 

Zorg voor een veilige auto

Een veilige auto is één van de belangrijkste factoren als het gaat om een fijne auto-vakantie. Met een veilige auto is de kans op ongelukken kleiner en is de kans ook kleiner dat je aan de kant van de weg met pech komt te staan. Heb jij een oude auto die eigenlijk niet veilig genoeg is om mee op vakantie te gaan? Dan kun je een autolening aanvragen en van dit geld een nieuwe of tweedehands auto aanschaffen die wél veilig genoeg is om op vakantie mee te gaan. 

Doe onderzoek naar de regels in het vakantieland

Ga je naar het buitenland met de auto? Dan zul je onderzoek moeten doen naar welke regels er in dat land gelden. Ga je bijvoorbeeld naar het zonnige Frankrijk? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat je de volgende attributen in de auto hebt liggen:

  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidsvest

 

Ook kun je ten alle tijden het best een EHBO-kist in de auto hebben liggen. Dit is niet verplicht in veel landen, maar zo voorkom je dat je met de gebakken peren zit als er een klein ongeluk gebeurt op de weg. 

Neem de juiste papieren mee

Zorg ervoor dat je ten alle tijden je rijbewijs en kentekenbewijs bij je hebt als je in de auto stapt. Zo voorkom je problemen in het buitenland, maar ook Nederland of België. Een geldig keuringsbewijs en verzekeringsbewijs mag je ook niet thuis laten liggen. Ga goed voorbereid op reis en lees je in over welke papieren je bij je moet hebben in specifieke vakantielanden. 

Plan een prachtige route

Als je eenmaal hebt je nieuwe auto hebt gekocht met krediet auto en een lijst hebt gemaakt met papieren die je mee moet nemen is het natuurlijk tijd om een prachtige route te plannen. Je kunt een route plannen in het binnenland, waar je in deze corona tijden vast en zeker prachtige en veilige plekken zult ontdekken. Als de grenzen straks weer opengaan is het natuurlijk ook mogelijk om naar het buitenland te gaan. Welk land heb jij altijd al willen ontdekken? Denk verder dan de reguliere vakantielanden zoals Frankrijk en Spanje en plan bijvoorbeeld een roadtrip door Duitsland, Tsjechië of zelfs Budapest! Er zijn zoveel meer interessante landen die je een keer gezien moet hebben; en waarom niet met de auto? Je hebt ontzettend veel bewegingsvrijheid en je kunt heen waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van vooraf afgesproken reistijden en je kunt zelfs op het moment zelf beslissen waar je precies naartoe wilt gaan.