Elk weekend jezelf helemaal vol gieten met de sterkste mixdrankjes en de volgende ochtend opstaan met een helse kater. Alcohol drinken is iets wat veel mensen heel normaal vinden tegenwoordig. Echter is alcohol natuurlijk erg schadelijk voor je lichaam. Zo zien we mensen die een verslaving aan alcohol krijgen vaak in ernstige problemen raken. Het is dan ook niet zo gek om te stoppen met drinken om aan je gezondheid te werken. 

Verslaving aan alcohol

Het is erg lastig om te bepalen wanneer iemand verslaafd is aan alcohol. Veel mensen geven dan ook niet toe dat ze een verslaving hebben. We spreken immers ook pas van een verslaving wanneer je lichamelijk of mentaal afhankelijk bent van alcohol en dit zijn weinig mensen. Een alcoholverslaving is iets wat over een langere periode ontstaat. Het kan meerdere redenen hebben, zoals sociale problemen en dat je het erft van je ouders.

Minderen met alcohol

Wil je gewoon gezonder leven? Dan is minderen met alcohol erg verstandig. Je zult al snel zien dat het een positief effect heeft op je lichaam. Je zult je prettiger voelen en hebt niet meer elke week last van flinke katers.

Stoppen met alcohol

Stoppen met drinken is erg lastig. Wanneer je verslaafd bent is dit natuurlijk wel een van de weinige opties. Stoppen met alcohol drinken alleen is nog een stuk lastiger als wanneer je professionele hulp zoekt. Zo kan je bij Connection SGGZ terecht voor hulp op maat. Hier kunnen ze je meenemen in een op maat gemaakt traject waarin jij jouw leven kan verbeteren.

Heldere Vloeistof In Helderglazen Container