Je zakenrelatie is een relatie die je moet onderhouden, mits je de samenwerking wil behouden. Je wil ze tevreden houden en dat kun je soms al makkelijker doen dan je denkt. Zonder hen had je misschien wel niet zo’n succesvol bedrijf gehad. Door de samenwerking hebben beide partijen meer verkeer en contacten naar de website gekregen. Om dit contact te onderhouden is het helemaal geen verkeerd idee om zo af en toe eens een bedankje te sturen. Waarom precies is het goed om dit eens te doen? En wat is nou een leuk bedankje om te sturen? Dat lees je hier!

Waarom stuur je een bedankje?

Je stuurt je zakenrelatie een bedankje, omdat jij blij bent met het contact en de samenwerking. Het is een blijk van waardering en je laat zien dat je ze dankbaar bent. Je hebt waarschijnlijk meerdere zakenrelaties, maar toch is het belangrijk om de juiste zakenrelaties vaker te bedanken. Als je een goede prestatie meegemaakt hebt met een bepaalde relatie, dan kun je hen vaker bedanken in de hoop dat je misschien nog wel eens zo’n prestatie bereikt. Ook zakenrelaties die een god woordje voor je hebben gedaan, moet je behouden. Omdat zij positief over jou zijn, zullen anderen dat ook sneller zijn.

Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld 5 jaar bestaat, kun je ze een zakelijk bedankje geven, uit blijk van respect. Ook tijdens de feestdagen stuur je je relaties een bedankje voor de samenwerking en om ze fijne feestdagen te wensen. Dit is beleefd en het laat zien dat je wel aan ze denkt.

Wat is een leuk bedankje?

Bij een bedankje is het, net als bij een cadeautje, belangrijk dat er een persoonlijke boodschap in zit. Je kunt eraan denken om een bloemetje langs te brengen of op te sturen. Bij een bloemetje doe je dan een persoonlijk kaartje bij. Laat weten dat het van jou komt. Er zijn nog meer leuke ideeën zoals: een snoeppakketje, een plantje of een lekker chocolaatje. 

Er zijn zat leuke kleine bedankjes die je geven kunt voor het bedanken van je zakenrelatie. Kijk eens rond online of in de winkel en je zult er een tal vinden. Onderhoud jouw zakenrelatie en laat zien dat je ze waardeert en dat je aan ze denkt door middel van het bedankje!