Psychedelica worden al eeuwenlang gebruikt bij religieuze ceremonies en spirituele genezing praktijken. Maar de laatste jaren is er een nieuw gebruik van deze stoffen ontstaan: als een manier om de geestelijke gezondheid en het welzijn te verbeteren. Microdosering, waarbij zeer kleine doses psychedelica worden ingenomen, is een populaire manier geworden om creativiteit, stemmingen en productiviteit te verbeteren. Hoewel de langetermijneffecten van microdosering nog onbekend zijn, wordt aangenomen dat het een veilige en effectieve manier is om de mentale helderheid en het functioneren te verbeteren.

Vermindering van depressie & angst

Een van de belangrijkste medische voordelen van microdosering is het vermogen om symptomen van depressie en angst te verminderen. Uit een studie uitgevoerd door de Universiteit van Toronto bleek dat deelnemers die een lage dosis psilocybine namen (van magic truffels), minder stress, angst en depressie rapporteren dan degenen die het medicijn niet gebruiken. Bovendien voelden ze ook meer tevredenheid in het leven in het algemeen. Dit suggereert dat microdosering psychische stoornissen zoals depressie, angst en PTSS effectief kan behandelen.

Verbeterde concentratie

Het is ook aangetoond dat microdosering de focus en concentratie verbetert. Studies suggereren dat het nemen van kleine hoeveelheden psychedelica de creativiteit en productiviteit kan verhogen, waardoor gebruikers zich voor langere tijd op taken kunnen blijven concentreren. Bovendien blijkt het een effectieve manier te zijn om de motivatie te vergroten en uitstelgedrag te verminderen.

 

Ten slotte is microdosering ook in verband gebracht met een verbeterde lichamelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat het nemen van kleine doses psychedelica de energie en het uithoudingsvermogen kan verhogen, evenals de immuniteit en het herstel na ziekte kan verbeteren. Er wordt ook aangenomen dat het ontstekingen en oxidatieve stress in het lichaam helpt verminderen, wat leidt tot een betere algehele gezondheid.

Jouw mentale helderheid en functioneren verbeteren

Over het algemeen lijkt microdosering een veilige en effectieve manier om de mentale helderheid en het functioneren te verbeteren, en om de fysieke gezondheid te verbeteren. Hoewel de langetermijneffecten van microdosering nog onbekend zijn, wordt het steeds populairder vanwege de potentiƫle medische voordelen. Voor degenen die op zoek zijn naar een alternatieve behandelingsoptie voor mentale of fysieke aandoeningen, kan microdosering een effectieve oplossing bieden.