Een prachtige keuken die speciaal voor jou gemaakt is en voldoet aan al je wensen? Dat klinkt toch als iets wat jij hebben wil? Dit gaat over een keuken op maat. Een keuken die wordt gebouwd uit de mooiste materialen en die beschikt over alles wat jij maar wil. Ben jij nou van plan een nieuwe keuken aan te schaffen? Denk dan eens aan de optie van de keuken op maat. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van een keuken op maat? En wil jij weten waarom wij een keuken op maat aanbevelen? Lees dan verder!

De 3 redenen

Bij een keuken op maat komen veel voordelen kijken. Daarom zijn er ook een aantal redenen voor om deze keuken aan te schaffen. Om te beginnen maakt een keuken op maat optimaal gebruik van de ruimte. Je verliest geen kostbare ruimte, omdat de keuken zo gemaakt wordt als hij deze past in de beschikbare ruimte. Het maakt niet uit hoe groot of klein de ruimte is. Een maatwerk keuken laat geen kieren en spleten tussen je kastjes, omdat alles goed wordt uitgemeten. Ook is het de perfecte oplossing voor eventuele obstakels die zich in je keuken bevinden. Je kunt hieromheen werken en dit zo wegwerken. Je laat het zo mooi achter, zonder dat het uitstekende kanten of lege hoeken over houdt. 

In een maatwerk keuken kun jij je creativiteit de vrije loop laten gaan. Alles is mogelijk, want een keuken op maat voldoet aan al jouw wensen. Een extra diepe kast, een verhoogd werkblad of toch een andere aanpassing? Zeg maar op! Je creëert je geheel eigen en unieke keuze. Omdat jij de materialen en de inrichting allemaal zelf bepaalt, zal jouw keuken aan geen andere keuken identiek zijn. Iets wat iedereen wel wil toch?

Daarnaast kun jij met een keuken op maat een eenheid in je interieur behalen. Misschien had je wel een keuken die totaal een andere kleuren thema had dan al het andere interieur in je kamer. Dit matcht natuurlijk niet zo mooi. Je bent op zoek naar een keuken waarbij je zelf kunt bepalen wat de kleuren en materialen worden. Dit kan bij een keuken op maat. 

Voor- en nadelen 

De grootste voordelen staan eigenlijk hierboven al op een rijtje, maar wij zetten in het kort nog alle voordelen op een rijtje. De voordelen zijn als volgt: het is een unieke keuken, jij kiest de materialen en de kleuren, de ruimte wordt optimaal benut, je kunt kiezen voor een onzichtbare deur die ingewerkt zit in de kastenwand, kasten die afwijken van de standaarddiepte, kasten die lopen tot het plafond of de grond en nog een aantal meer. Dit zijn er al genoeg om de bouw te laten beginnen dachten wij zo!

Maar helaas zit er aan elk mooi verhaal ook een nadeel. De nadelen aan een keuken op maat zijn er niet zoveel, maar ze zijn er wel. Een keuken op maat vergt meer van je als klant. Omdat jij nu zelf alles bepaald, zul je er meer mee bezig zijn dan bij een normale keuken die je uitkiest. Echter hoeft dit niet een nadeel te zijn als je er zelf voor kiest om deze tijd erin te stoppen voor die prachtige droom keuken. Ook ligt de prijs bij een keuken op maat hoger dan bij een reguliere keuken. Daarnaast kan het zijn dat de wachttijd hoger ligt bij een maatwerk keuken. Dit is zo, omdat alles op maat gemaakt moet worden. De keuzestress zal hoogstwaarschijnlijk ook toeslaan, omdat er zoveel keuze is! 

Deze nadelen zijn er allemaal wel, maar als jij de keuken van je dromen wil, dan zul jij dit er allemaal waarschijnlijk wel voor over hebben. Laat die prachtige keuken op maat tot stand komen!