Of je nou een citytrip gaat doen of lekker gaat genieten van het zonnetje aan een uitgestrekt strand, je vakantie begint met een klusje wat soms behoorlijk wat stress kan opleveren: het inpakken van je koffer. Vooral het inpakken van kleding kan een echte uitdaging zijn. Welke kledingstukken neem je allemaal mee? Een koffer of tas biedt vaak maar beperkte ruimte en toch wil je een ruime keuze aan outfits hebben om te dragen tijdens je reis. Ook al hou je het weerbericht de dagen voor je vertrek nauwlettend in de gaten, het weer is nooit helemaal te voorspellen: zelfs op de Canarische eilanden valt weleens een regenbui en ook Londen heeft soms verrassend warme dagen, en jij wilt natuurlijk op alles voorbereid zijn. Hoe creëer je zoveel mogelijk outfits met een beperkt aantal kledingstukken? En welke essentiële items mogen niet in jouw koffer ontbreken?

Oneindig veel combinaties


Een effectieve manier om zoveel mogelijk uit jouw kleding te halen is door niet in individuele items te denken, maar juist in combinaties. Prints kunnen echt wat unieks toevoegen aan je outfit, maar staar je er niet blind op. Zorg ervoor dat in jouw koffer ook genoeg rustige items zitten die je makkelijk met elkaar kunt combineren. Haal eens een aantal kledingstukken uit je kast en leg ze naast elkaar neer: ga na welke items bij elkaar passen en tel hoeveel outfits je met de items kunt samenstellen. Op deze manier kun je de mogelijkheden die elk item je biedt goed in kaart brengen. Wie weet, misschien ontdek je zelfs wel een nieuwe combinatie die je eerder nog nooit had uitgeprobeerd! Door veelzijdige basisitems af te wisselen met vrolijke, kleurrijke items maximaliseer je de hoeveelheid outfits die je kunt creëren met maar een minimaal aantal kledingstukken. Items die zowel speels als makkelijk te combineren zijn vind je bijvoorbeeld bij het Scandinavische merk Numph. Ideaal als alles in één koffer moet passen en je er toch stijlvol uit wilt zien op je vakantie!

Een outfit voor iedere gelegenheid


Op je vakantie zul je waarschijnlijk verschillende activiteiten gaan ondernemen, en bij ieder van die activiteiten past weer een andere outfit. Je wilt een wat chiquere look als je lekker uit eten gaat of een museum bezoekt, maar als je op verkenning gaat of lange stukken gaat wandelen draag je liever een casual outfit die comfortabel zit. Als het erg warm is draagt luchtige kleding prettig, zoals een wijd vallende Bohemian jurk van Y.A.S., terwijl op koele avonden of onverwachte regenachtige dagen een lekkere warme trui geen overbodige luxe is. Een nette blouse, een luchtige jurk of rok, een lekker zittende jeans, een warme trui of vest en een veelzijdig t-shirt zijn items die, waar je ook naartoe gaat, altijd goed van pas zullen komen. Wees slim met de items die je kiest: denk na over hoe jouw vakantieplannen eruit zien en welke situaties zich kunnen voordoen, en hoe jij in die situaties graag gekleed wilt gaan. Zo ben jij optimaal voorbereid op je reis.