Het hebben van incontinentie klachten is erg vervelend. Er zijn veel mensen die er last van hebben, vooral ouderen. Ben je van plan om op vakantie te gaan, maar heb je last van incontinentie? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken. 

Incontinentie

Allereerst zou je eens kunnen kijken naar het gebruik van incontinentiemateriaal. Dit kan urine opvangen en dit zie je niet onder kleding zitten. Hierdoor zal je jezelf meer op je gemak voelen, wetende dat het wordt geabsorbeerd. Er zijn verschillende soorten incontinentiemateriaal, voor zowel mannen als vrouwen. De verbanden hebben verschillende maten en diktes. Als je alleen een aantal druppels verliest is een dun verband al voldoende.

 

Stress

Iets anders wat je kunt doen is stressincontinentie tips lezen op depend, daardoor zal je beter begrijpen wat er met je lichaam gebeurt. Door dat beter te begrijpen zal je er ook makkelijker mee om kunnen gaan. Je weet dan zelf beter wat te doen. Naar de dokter gaan is natuurlijk altijd slim om te doen als je lichamelijke klachten hebt. Er zijn verschillende redenen waardoor incontinentie ontstaat en misschien is er in jouw geval nog een oplossing voor. 

Oefeningen doen

Je kunt er ook voor kiezen om bekkenbodemspieroefeningen te gaan doen. Dit kan bij de fysiotherapeut, maar er zullen ook wel wat thuis mogelijkheden zijn. Als je deze spieren meer gaat trainen word je er meer bewust van als je ze gebruikt. Als je dan merkt dat er wat urineverlies is zou je deze spieren zelf kunnen aansturen. Bij sprake van een noodgeval kan je voorover buigen waardoor de druk in jouw onder buikholte afneemt en je de blaas ontlast. Dit zou je kunnen doen als er bijvoorbeeld geen toilet in de buurt is.

Gratis stockfoto met asfalt, auto, automobiel