Je gaat lekker op vakantie, dan wil je kunnen genieten en niet bezig zijn met mogelijke problemen. Iets wat hier goed bij kan helpen is een creditcard. Hier drie redenen waarom dat is.

 

Verzekeren

Als je iets aanschaft met je creditcard ben je automatisch verzekerd. Jij hebt je hotel of vliegticket betaald met een creditcard en plots blijkt dat het hotel of de vliegtuigmaatschappij failliet is. Op dat moment heb jij recht op terugbetaling. Dat is door de aflevergarantie die je hebt op een creditcard. Aankopen die je doet zijn ook verzekerd. Op vakantie heb jij een nieuwe mooie zonnebril gekocht, deze is dan in ieder geval voor 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade. 

 

Betalen van borg

Je hebt met je vakantiegezelschap besloten om naar dat prachtige strand te gaan. Het ligt alleen wat verder weg, dus lopend kom je er niet. Een huurauto zou de beste oplossing zijn. Vaak is het zo dat je die alleen een auto kan huren als je betaalt met een creditcard. Dat is voor de borg, maar ook voor als je autopech hebt. Als je dan iemand laat komen om te helpen wordt dat ook betaald met de creditcard. Met een creditcard kun je namelijk altijd onverwacht kosten betalen.

 

Verschillende valuta

Als je op vakantie gaat naar een land waar ze een andere valuta hebben, is het handig als je kan betalen met een creditcard. Dit maakt het een stuk makkelijker. Je hoeft dan niet je geld te wisselen en met veel contant geld rond te lopen. Dat maakt het ook nog eens veiliger. In veel landen is het een stuk gebruikelijker om te betalen met een creditcard dan dat dat is in Nederland.

Gratis stockfoto met aankoop, aanschaffen, bank