Jaren heb je ervoor gespaard. Of je hebt een dikke vette lening ervoor afgesloten met je schoonmoeder als onderpand. Het is je liefje, je schatje, je oogappeltje. Je trots: de auto van je dromen. En deze moet uiteraard in onberispelijke staat gehouden worden. Helaas kun je niet altijd je auto dwars over drie parkeerplekken planten, vanwege het asociale karakter van deze manoeuvre. Dit betekent dat het (helaas) onvermijdelijk is dat je je wagen weleens in een klein gaatje moet proppen.

“Zit ik nou al tegen dat paaltje aan? Nee… Vast niet.” En je geeft nog een beetje gas. Voor je het weet sta je met je handen in het haar naar de vers gehavende bumper van je auto te kijken. Je dacht echt dat je nog een stukje achteruit kon. Zo goed gekeken ook nog. Bij secure manoeuvres in je auto is kijken ontzettend belangrijk. Je spiegels helpen je een handje, en ook kun je over je schouders kijken, maar er blijven altijd hoeken en kieren waar je geen blik op kan werpen. Om te voorkomen dat je bij manoeuvres zoals inparkeren je auto verminkt kun je een achteruitrijcamera monteren. Hiervoor hoef je gelukkig niet je gehele auto te desintegreren of een diploma in techniek te hebben, want tegenwoordig bestaat er het fenomeen de draadloze achteruitrijcamera. Die zijn gemakkelijk te installeren en geven je een steuntje in de rug bij het kijken. Je hebt volledig overzicht wat er om je auto heen gebeurd, en kan jezelf een hoop kopzorgen besparen.

Een achteruitrijcamera kan je aan de achterzijde van je auto plaatsen. Het zit dan ook al in de naam. Maar het is ook mogelijk om hem op andere punten, zoals op de neus of andere plekken waar anders geen zicht mogelijk is, te monteren. Zo heb je overal (over)zicht en voorkom je schade aan je auto.