Als je op vakantie naar Spanje gaat, is Barcelona zeker een bezoekje waard. Je kunt al ontzettend veel zien in een dag, maar je zult aan een week nog niet genoeg hebben om alles te zien. In dit artikel vind je wat je allemaal moet hebben gezien als je een paar dagen in de prachtige stad bent!

 

“Barça, més que un club”

Zo luidt de kreet van de wereldberoemde club. FC-Barcelona is een van de eerste dingen die in je opkomt als je aan Barcelona denkt. En logisch ook: de club is een van de beste in de wereld. Bij het stadion is ook een museum over Camp Nou en de club. Als voetbalfan zeker een bezoekje waard. Het ligt niet op loopafstand van het centrum, maar het metrosysteem van Barcelona is erg goed, en kunt er dus gemakkelijk met het openbaar vervoer komen. Ben je op vakantie naar Spanje en groots voetbalfan? Dan moet je hier een kijkje nemen!

 

De Ramblas

De drukste straat van Barcelona, en heel Spanje, is een toeristische trekpleister die veel mooie wijken met elkaar verbindt. Het centrum voor toeristen dus. Als je maar kort in Barcelona hebt, kun je de hele dag op en rond de Ramblas blijven. De lange en bruisende straat verbindt het monument van Columbus met het centrale plein Placa de Catalunya. Vanaf Plaça de Catalunya loop je rechtstreeks de grote winkelstraat Avinguda Diagonal in. De Ramblas ligt tussen de wijken El Raval en Barri Gòtic. Dit zijn twee van de oudste wijken in Barcelona. Je kunt hier prachtig wandelen door de smalle straatjes en genieten van de eeuwenoude architectuur. Vanaf de Ramblas loop je zo door de Barri Gòtic naar El Born, waar je Parc de la Ciutadella en de Arc de Triomf van Barcelona kunt vinden. Ben je nog niet moe? Dan kun je van El Born naar de strandwijk Barceloneta lopen.

 

Gaudí

Wie naar Barcelona gaat, moet een kijkje nemen bij de prachtige werken van de beroemde architect Antoni Gaudí. Twee van de meest bekende, Casa Milà en Casa Batlló, liggen aan de Avinguda Diagonal, die je makkelijk kunt bereiken vanaf de Ramblas. Een ander prachtig werk is Parc Güell. Dit is echter wel een heel stuk lopen vanaf de Ramblas. Je kunt dus beter de metro pakken.