In de meeste huishoudens geldt de regel dat je pas aan Kerstmis mag denken zodra Sinterklaas is geweest. Pas dan mag je huis versierd worden en mag de kerstboom opgezet worden. Gelukkig houdt niemand je tegen als je al vroeger in de kerstsfeer wil komen. Al vanaf de tweede helft van november vind je in supermarkten al de eerste kerstkaarten en adventskalenders. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op deze twee musthaves voor de kerstperiode.

Tel af naar Kerstmis met een adventskalender

Adventskalenders zijn terug van weggeweest. Een van de redenen is hoogstwaarschijnlijk omdat er vandaag de dag heel wat verschillende soorten kalenders bestaan. Vroeger bestonden de adventskalender voornamelijk uit verzen of Bijbelteksten, maar tegenwoordig wordt er gekozen voor een meer modernere opvulling. Een adventskalender is met andere woorden de ideale manier om helemaal in de kerstsfeer te komen en af te tellen naar de feestdagen.

Voor wie niet bekend is met een dergelijke kalender is het concept heel eenvoudig uit te leggen. De meeste kalenders bestaan uit 24 vakjes waarbij je elke dag een vakje mag opendoen. In elk vakje zit een kleinigheidje dat je kan bijhouden of kan opeten. De meest klassieke kalenders bevatten tegenwoordig stukjes chocolade of andere zoetigheden. Maar je hebt ook heel wat andere mogelijkheden en je kan heel eenvoudig zelf een kalender maken. Dit is trouwens een origineel cadeau dat je aan familie of vrienden kan geven. Bij elk vakje kan je dan variƫren tussen eten, kleine opdrachten of leuke herinneringen aan jullie samen. Er zijn met andere woorden opties genoeg en het is vaak ook een leuk souvenir om bij te houden.

Kerstkaarten versturen

De kans is groot dat er geen kerstperiode voorbijgaat zonder dat je kerstkaarten verstuurt naar je omgeving. Met de opkomst van het internet en sociale media worden steeds meer kerstkaarten online verstuurd. Deze zijn goedkoper dan degene die je in de winkel vindt en je kan ook hier volledig je eigen ding doen. Een van de grootste voordelen van kerstkaarten online te versturen is dat ze ook meteen bij de ontvanger terecht komen. Iedereen heeft het druk in de kerstperiode waardoor het kan gebeuren dat je pas op het laatste moment denkt aan kerstkaartjes. Indien je ze nog via de post zou moeten versturen, is de kans groot dat ze te laat zouden aankomen. Snel een kerstkaartje online maken en ze versturen en dit probleem is opgelost.

Natuurlijk zijn er een paar situaties waarin je beter voor echte kerstkaartjes kan kiezen. Denk maar aan de oudere generatie zoals je ouders en grootouders. Zij zijn misschien niet echt bekend met de wereld van online kerstkaarten waardoor zij wat uit de boot vallen. Bovendien heeft een kerstkaart voor hen een grotere emotionele waarde dan voor de jongere generatie. Het toont hen dat je aan hen hebt gedacht door een kerstkaartje te sturen. Probeer daarom voor hen zeker een kaartje op te sturen met de post.

gratis Witte Kalender Op Wit Oppervlak Stockfoto