De meeste mensen weten dat ze een gezonde levensstijl moeten aanhouden, maar het is niet altijd gemakkelijk om de juiste keuzes te maken. Het kan vooral moeilijk zijn om je aan een gezonde routine te houden als je op reis bent of een moeilijke tijd doormaakt. Dat is waar gewoontes van pas komen! Een gewoonte is iets wat je automatisch doet, zonder erover na te denken. Als je goede gewoontes ontwikkelt, kunnen ze je helpen om op koers te blijven met je gezondheidsdoelen. In deze blogpost bespreken we hoe gewoonten bijdragen aan een gezonde levensstijl en geven we enkele tips om zelf gezonde gewoontes te creëren!

Waarom gewoontes belangrijk zijn

Gewoonten zijn belangrijk voor een gezonde levensstijl omdat ze je helpen automatisch goede keuzes te maken. Als je een gezonde gewoonte hebt, is het alsof je een ingebouwde herinnering hebt om voor jezelf te zorgen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je meer groenten wilt eten. Je kunt er een gewoonte van maken om tussen de middag altijd een salade te eten. Of, als je meer wilt bewegen, kun je er een gewoonte van maken om elke avond na het eten een wandeling te maken.

Hoe begin je met het creëren van gewoontes

Het creëren van gezonde gewoonten is niet altijd gemakkelijk, maar het is de moeite waard! Hier zijn enkele tips om te beginnen:

 

-Begin klein: Het is gemakkelijker om je aan een nieuwe gewoonte te houden als je begint met iets dat behapbaar is. Als je bijvoorbeeld meer wilt gaan bewegen, begin dan met de toezegging om 20 minuten per dag te gaan wandelen.

 

-Stel een doel: Een specifiek doel voor ogen hebben zal je helpen gemotiveerd te blijven. Als het bijvoorbeeld je doel is om meer groenten te eten, streef er dan naar om bij elke maaltijd minstens één portie groenten te eten.

 

-Zoek een maatje: Zoek iemand die jouw gezondheidsdoelen deelt en vraag diegene om je te helpen verantwoordelijk te blijven. Dit kan een vriend, familielid of collega zijn.

 

-Houd je voortgang bij: Gebruik een dagboek of app om je voortgang bij te houden en te zien hoe ver je bent gekomen. Dit kan motiverend werken als je het gevoel hebt dat je geen vooruitgang boekt.

Hulpmiddelen bij het creëren van gewoontes

Een manier om betrokkenheid te tonen en hulp te krijgen om op koers te blijven, is om de steun in te roepen van vrienden of familieleden. Vraag hen om mee te gaan op je gezondheidsreis en moedig hen aan wanneer dat nodig is.

 

Als je hulp zoekt om op koers te blijven met een gezonde levensstijl, overweeg dan om een personal coach in te huren. Een personal coach kan je helpen doelen te stellen, een plan te ontwikkelen en verantwoordelijk te blijven.

 

Er zijn ook veel apps en websites die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van gezonde gewoonten. Enkele van onze favorieten zijn:

  • Habit Bull: Deze app helpt je je vooruitgang bij te houden en herinneringen in te stellen voor wanneer je je gewenste activiteit moet doen.
  • Streaks: Met deze app kun je doelen stellen en je voortgang na verloop van tijd bijhouden. Het geeft je ook beloningen voor het voltooien van je streaks!
  • HealthyWage: Deze website biedt uitdagingen en spelletjes om je te motiveren je gezondheidsdoelen te bereiken. Je kunt zelfs geld verdienen door je doelen te halen!

 

We hopen dat deze tips je hebben geïnspireerd om zelf gezonde gewoonten te gaan creëren! Vergeet niet dat het nooit te laat is om een verandering ten goede door te voeren. Veel succes op je reis naar een gezondere levensstijl. Veel succes!

Bron: https://rebody.nl/