Nederland is een land met overschot aan water. Er is geen gebrek aan meren en rivieren in ons land. Zo zijn er vele prachtige plekken waar je kan boot varen in Nederland. Ben jij van plan om een dag te besteden op het water of ga je een boot huren? Bekijk dan de lijst hieronder met een aantal mooie vaar plekken. Je zult je uren vermaken en er valt genoeg te zien en doen. Benieuwd? Lees dan maar snel verder.

Giethoorn

We beginnen met de prachtige plek, boot varen Giethoorn. Giethoorn kan uiteraard niet ontbreken op het lijstje met mooie vaar plekken boot varen Nederland. Bij deze vaarroute waan je je weg door de prachtige steegjes in de stad. Het leuke aan deze plek is dat vrijwel alles hier bereikbaar is met de boot. Het is een bijzondere ervaring en een herinnering om nooit te vergeten. Er zijn vele vakantieparken waar de mogelijkheid is om een boot te huren, zoals een luxe sloep huren. Het is als het ware het Venetië in Nederland en een plek om aan te raden. 

Bergen

Als tweede op het lijstje staat Bergen, vergelijkbaar met Giethoorn als je het ons vraagt. Ook in dit dorp zijn vele plekken bereikbaar per boot. Ook kun je gemakkelijk naar de grotere waterplassen varen boot zoals bijvoorbeeld het Egmondermeer. Bergen is een gezellig dorp, waar je vast en zeker terecht kan voor een hapje en drankje. Het wordt ook wel het kunstenaarsdorp genoemd, de perfecte plek om de Hollandse cultuur te ervaren. Kortom, er valt genoeg te beleven in Bergen en de vaarroutes zijn prachtig. 

Grachten in Amsterdam

Naar onze mening, kunnen de grachten van onze hoofdstad uiteraard niet ontbreken op het lijstje met mooie vaar plekken. Je vaart dwars door onze hoofdstad Amsterdam, wat het een onvergetelijke ervaring maakt. Er valt genoeg te zien en te beleven. Ook kan je gemakkelijk de stad in en ergens terecht bij één van de vele terrasjes. Zo combineer je een dagje varen met een dagje stad. Leuk toch? In Amsterdam kan je ervoor kiezen om een boot huren Amsterdam zelf varen

Haarlem

Vind je Amsterdam wat druk en wil je graag varen met boot? Dan is Haarlem zeker aan te raden. Ook hier vaar je door de grachten heen maar het is een stuk minder druk. Er zijn vele mooie vaarroutes op deze plek en Haarlem heeft genoeg te bieden. Een leuk alternatief voor Amsterdam en wederom zeker aan te raden!

Denk hierbij aan:

  • Vaarroute richting Spaarndam
  • Vaarroute richting de Molenplas
  • Vaarroute richting de Nel

Gratis foto's van Zeilboot