Je huis schoonhouden, voor sommigen een dagelijkse taak en voor de anderen is dit een wat moeilijkere taak. Het hoeft echter niet moeilijk te zijn. Een gemiddelde woning kun je met een uur schoon hebben. Er is niet veel voor nodig maar wel de juiste dingen. Benieuwd wat die juiste dingen zijn? Lees dan verder en dan vertellen we je het!

Hoe hou je je huis schoon?

Je kunt ervoor kiezen om zelf je huis te onderhouden, maar ook kun je kiezen voor een schoonmaakster. Als je zelf weinig tijd hebt of weinig zin, dan kun je kiezen voor een schoonmaakster. Huishoudelijke hulp houd je huis schoon en brengt jou meer vrije tijd. 

Als je ervoor kiest zelf schoon te maken zijn er een paar handige manieren om te beginnen en zo door te gaan. Het is belangrijk om te beginnen met het opruimen van de ruimtes waar je gaat schoonmaken. Verzamel al het wasgoed, stop al het speelgoed bij elkaar en zorg ervoor dat het er weer strak uitziet. Je kunt alleen schoonmaken in een opgeruimde ruimte. Als de ruimte eenmaal opgeruimd is, kun je gaan stofzuigen. Zorg voor een goede stofzuiger, zodat je niet eeuwig bezig bent. 

De juiste volgorde

Dit geldt voor alle ruimtes in huis. De juiste volgorde om je huis schoon te maken gaat als volgt: je begint met de voorbereiding van de schoonmaak en met het klaar maken van de benodigde middelen. Vervolgens maak je zolder schoon en begin je met het opruimen. Dan is de slaapkamer aan de beurt. Vervolgens poets je de badkamer grondig tot hij weer spik en span is. Duik daarna de keuken in en vervolgens de woonkamer. Als laatste kun je de tuin meenemen voor onderhoud eens in de zoveel tijd.

Wat gebruik je om je huis schoon te maken?

Om je huis schoon te maken heb je maar een paar middelen nodig. Een stofzuiger om de vloeren stof te zuigen, poetsdoekjes om te poetsen, schoonmaakmiddelen die helpen bij een beter resultaat, een dweil en nog een aantal kleine spullen voor optimaal resultaat. 

Veel mensen hebben ten eerste geen zin om hun huis zelf schoon te maken (of geen tijd) en nemen daarom dus een schoonmaakster. Ook heeft een schoonmaakster alle benodigdheden al bij zich. Dat scheelt dus ook weer in kosten. Wel kost een schoonmaakster natuurlijk geld, maar je krijgt er ook prachtig resultaat voor terug. Het is het waard!