De kans is erg groot dat je al eens naar Antwerpen bent geweest. Al was het maar om te winkelen of om een tussenstop te maken op weg naar een andere stad. Antwerpen staat bekend omwille van haar Antwerpse Handjes, de winkelstraat Meir en enkele trekpleisters zoals het Centraal Station of het Havenhuis. Toch heeft Antwerpen heel wat meer te bieden en kan je de stad leren kennen op verschillende andere manieren.

Wandel door de stad

Een van de beste manieren om een stad te leren kennen, is al wandelend. Je kan alle kleine straatjes al wandelend bereiken en daar leer je misschien nog wel verborgen parels kennen.

Zo heb je bijvoorbeeld een stadswandeling in Antwerpen waarbij je de architecturale stijlen van verschillende gebouwen leert herkennen aan de hand van bepaalde kenmerken.

Ben je eerder geïnteresseerd in de verschillende culturen die aanwezig zijn in de stad?  Dan is de gidsenwandeling in Antwerpen doorheen verschillende culturele wijken van de stad misschien wel iets voor jou. Je ontdekt onder meer de Joodse, Arabische en Chinese cultuur in Antwerpen.

Heb je liever een wandeling waar je af en toe iets kan eten? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden. Zo heb je een chocoladewandeling die je langs de bekendste en lekkerste chocolatiers in Antwerpen brengt. Een culturele kroegentocht laat je dan weer verschillende bezienswaardigheden in Antwerpen ontdekken, onderbroken door enkele passages langs een aantal kroegen.

Kies voor een van de vele musea van Antwerpen

Er zijn ook heel wat musea in Antwerpen in de stad te vinden. Je kan je hart ophalen in meer dan veertig verschillende musea. Er is dus zeker voor ieder wat wils. Zo heb je bijvoorbeeld meerdere musea Antwerpen die je onderdompelen in de geschiedenis van Congo of de landverhuizers die op zoek gingen naar een beter leven in Amerika.

Heb je graag een wat luchtiger onderwerp? Dan kan je terecht bij het MAS, ook wel bekend als het Museum aan de Stroom, waar je kan bijleren over de geschiedenis van het gebouw en de verschillende technieken die gebruikt zijn bij de opbouw van het museum. Het prachtige uitzicht over de stad krijg je er volledig gratis bij.

Antwerpen heeft ook enkele musea waar je met je kinderen naartoe kan. Zo kan je in het MAS een rondleiding volgen waar je kinderen op zoek gaan naar verschillende dieren die een goede band hadden met de Maya’s. Bovendien kunnen ze hun creatieve zelve tot uiting laten komen wanneer ze hun eigen fantasiedier mogen maken. Ideaal voor een regenachtige dag!