Een e-bike heeft een motortje voor trapondersteuning. Je moet wel zelf trappen maar het kost je een heel stuk minder aan inspanning en kracht. Op deze manier kan je veel meer kilometers fietsen want de fiets doet het meeste werk. 

 

Het fijne is dat je op een elektrische fiets ook nog eens sneller voor uit komt en zo eerder op je bestemming bent. Er zijn e-bikes die nog harder kunnen fietsen dan een normale e-bike. Dit zijn speciale fietsen die onder de brommer-wet vallen en wel tot 45 kilometer per uur kunnen. Je moet op deze fiets een helm dragen. Voor de meeste onder ons is het voldoende om 25 kilometer per uur te fietsen. 

 

Fiets je eigenlijk nooit en heb je daar ook geen zin in dan is het onzin om een e-bike aan te schaffen. Hou je wel van fietsen maar heb je een hekel aan tegenwind of heb je lichamelijke beperkingen? Dan kan het goed zijn een elektrische fiets aan te schaffen zodat je toch weer lekker buiten actief kan zijn.  

 

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

  • Comfortabel: Dankzij de elektrische ondersteuning fiets je licht. Je hoeft geen extra kracht te zetten als je tegenwind hebt of als je een berg op moet fietsen. 
  • Lange afstanden fietsen: Fietsen op een e-bike is zo fijn dat je makkelijker grote afstanden kan afleggen zonder echt vermoeid te raken. 
  • Snel: Je kan op een e-bike langere tijd, of de hele tijd, een hogere snelheid fietsen dan op een gewone fiets. Je reistijd is een stuk korter met een e-bike dan dat je op een gewone fiets zou fietsen.

Waarom zijn e-bikes zo duur

Het houdt sommige mensen tegen een elektrische fiets aan te schaffen omdat zij de aanschafprijs te hoog vinden. Er is echter een Nederlandse fabrikant die aandacht verdient. Zij bieden e-bikes aan tegen heel leuke prijzen. Dit kunnen zij doen omdat zij direct vanuit de fabriek e-bikes leveren aan hun klanten. Zo kunnen zij erg scherpe prijzen hanteren. Het scheelt soms wel 40% met andere aanbieders. Overweeg je een elektrische fiets met middenmotor te kopen moet je beslist eens een kijkje nemen op de website van Amslod. Wat zijn Amslod prijzen? Bestel eenvoudig de catalogus. Je krijgt dan direct een prijzenoverzicht toegestuurd. Een e-bike hoeft echt niet heel duur te zijn. 

 

Op de e-bike naar je werk

De aanschaf van een elektrische fiets voor woon- werk verkeer, kan een goede keuze zijn. Je hebt geen last van files en je bent lekker in de buitenlucht. Je bent op deze manier sneller op je werk en weer thuis. Op deze manier heb je geen last van vertragingen die je regelmatig mee maakt als je met het openbaar vervoer reist. Op de fiets naar het werk kent veel voordelen. Wil je Amslod klanten reviews lezen die kun je onder de link vinden.