Hoewel een kampeervakantie niet voor iedereen is, hebben de meeste Nederlanders wel één of meerdere keren op de camping gestaan. Lekker de hele dag aan het zwembad met de kids, koken op een gasstelletje, afwassen in de gedeelde wasbakken, de meesten kennen het wel. In deze blog lees je een aantal tips voor als je weer een keer gaat kamperen!

Wees voorbereid op slecht weer

De meeste mensen gaan in de zomer kamperen. Dan denk je: mooi weer, geen wolkje aan de hemel. Je zonnebrand en zwemkleding vergeet je dan niet, maar veel mensen vergeten wel dat noodweer ook in de zomer plaats kan vinden. Als dit plaatsvindt, blijf dan niet koppig in je tent zitten. Grote kans dat de boom waar je tent naast staat geraakt wordt door de bliksem en dat wil je natuurlijk niet! Ga daarom ergens in een gezamenlijk gebouw op de camping schuilen. Zo’n gebouw is namelijk veel lager dan een boom, dus de kans dat je geraakt wordt is veel kleiner. Als je in een tent slaapt, is het een goed idee om stormlijnen aan te schaffen. Indien goed gespannen, zorgen deze extra stevige lijnen ervoor dan je tent inclusief inhoud niet wegwaaien tijdens een zomerstorm. 

Kies de juiste slaapzak

Natuurlijk slaap je op de camping niet zo lekker als in je bed thuis, maar een goede slaapzak is het halve werk. Een te dikke slaapzak kan ervoor zorgen dat je zwetend wakker wordt, maar door een te dunne slaapzak lig je de hele nacht te bibberen. Hou bij de aanschaf rekening met het klimaat van je vakantiestemming en welk seizoen het daar is. Let wel dat het ‘s nachts meestal een stuk kouder is dan overdag. Een goede slaapzak en andere outdoorspullen vind je bij online budget kampeerwinkel Cheap Outdoor.