BVB borussia

Veel Nederlandse voetballiefhebbers steken jaarlijks de grens over naar onze oosterburen. Een wedstrijd in de Bundesliga bezoeken is een ware happening. Vooral Borussia Dortmund is erg populair onder Nederlanders. Dat juist Borussia Dortmund zo populair is heeft meerdere redenen. Hier lees je waarom zoveel voetbalfans Dortmund jaarlijks bezoeken.

Signal Iduna Park

Een van de redenen waarom voetbalfans naar Dortmund willen is het gigantische stadion. Het Signal Iduna Park is misschien wel het meest sfeervolle stadion van Europa. Vooral de Gelbe Wand is een wereldwijd begrip. Hier staan 25.000 supporters achter de goal die voor een ongekende sfeer zorgen. Dit maakt dat het stadion voor tegenstanders bijna een onneembare vesting is. Met een totaal capaciteit van 81.350 is het Signal Iduna Park tevens het grootste stadion van Duitsland.

signal iduna park

Eenvoudig te bereiken vanuit Nederland

Wat een groot voordeel van Dortmund is ten opzichte van bijvoorbeeld M√ľnchen is dat Dortmund met de auto eenvoudig te bereiken is. Wanneer je enkel tickets Borussia Dortmund hebt en je dezelfde dag terug wilt is dit mogelijk. Vanaf Utrecht is Dortmund slechts 2 uur rijden. Zoek voorafgaand aan jouw voetbalreis naar Dortmund uit waar je moet parkeren, dit kan veel tijd schelen op de terugweg.

signal iduna

Duitse voetbalsfeer

Tijdens je voetbalreis naar Dortmund ontdek je de echte Duitse voetbalsfeer. Drink voor de wedstrijd met de supporters een biertje in een van de vele biergartens of eet een heerlijke bratwurst. Het leuke aan Duitsland is dat bij de meeste wedstrijden de supporters van zowel het uit- als de thuisclub door elkaar heenlopen. Deze gemoedelijke sfeer is fantastisch om een keer mee te maken en maakt het zeer geschikt voor families om een wedstrijd in Duitsland te bezoeken.

BVB borussia

Hoe kom ik aan tickets voor Dortmund

Tegenwoordig is het eenvoudiger dan je denkt om aan kaarten van Dortmund te komen. Ondanks dat het stadion bij elke thuiswedstrijd vol is, zijn er voor ons Nederlanders voldoende mogelijkheden een wedstrijd mee te pakken. Nederland kent verschillende aanbieders van zowel losse tickets Dortmund als complete voetbalreizen naar Borussia Dortmund. Denk hierbij aan een partij als VoetbalreizenXL of VoetbalticketXpert waar je zowel losse tickets als compleet verzorgde reizen kunt boeken.