kaart lezen wereld reizen

Tip 1: Tickets

Wel niet het minst belangrijke zijn toch wel de tickets…. Uiteraard kun je ook vanuit Nederland je reis starten, maar stel je wilt naar Afrika of Amerika is het wel zo handig om een vliegticket te hebben. Er bestaan zelfs “Around the World” tickets waarmee je voor een lagere prijs rond de wereld kunt vliegen. De route en bestemming is hier bepalend voor de prijs. Vergelijk vooraf ook even diverse aanbieders en vertrek- en aankomst plaatsen. Dit kan vaak al ontzettend veel in de prijs schelen! 

Tip 2: Kosten

Hopelijk ben je al een beetje voorbereid op de kosten die bij een wereldreis plannen komen kijken. Het is namelijk niet gratis, helaas.. Het is handig om vooraf je reis een budget grens vast te stellen. Hierdoor heb je voor jezelf in ieder geval duidelijk wat je wel en niet uit mag geven en kom je niet voor verassingen te staan. Het budget is ten eerste uiteraard van je eigen spaargeld afhankelijk. Maar naast dat hangt je budget ook af van de lengte van je reis, de plaatsen waar je heengaat en wat voor type reiziger je bent. Houd je van luxe? Dan zul je al gauw wat luxere slaapplaatsen zoeken als een echte budget-traveler.

Kosten

Tip 3: Backpack

Een backpack voor langere tijd inpakken is nog niet zo handig als dat het lijkt. Leg als eerst de spullen neer die je graag mee wil nemen. Kijk vervolgens nog een keer en haal nu 1/3 van de spullen weg. Het zijn vaak onnodige dingen wat allemaal ruimte en gewicht kost! Deel je backpack vervolgens op een handige manier in. Hier zijn van zo’n handige zakjes voor, waar je kleren in op kunt rollen en in delen op kunt bergen in je rugtas. Het zal een beetje passen en meten worden, maar dan heb je ook wat! Ook zijn opvouwbare travelgadgets erg praktisch tijdens je reis. Denk aan opbouwbare borden, bestek en zelfs pannen!

Tip 4: Plan je wereldreis met een checklist

Maak voorafgaand aan je reis een checklist met wat je écht niet mag vergeten. Hoe vervelend is het als je aan de andere kant van de wereld zit, en je bent iets vergeten? Nee, de wereld vergaat echt niet. Je kunt altijd nog hetgeen dat je mist, bijkopen. Zo lang je maar je paspoort, rijbewijs, ticket en geld bij hebt kom je al een heel eind! Natuurlijk is het niet geheel onverstandig om belangrijke en bruikbare gadgets mee te nemen. Denk aan je telefoon om het thuisfront wat te laten weten, een reisdagboekje, laptop en je camera. Dan kom je al een heel eind!

Tip 5: Plannen

Wil je de hele wereldreis plannen of kijk je liever van dag tot dag wat er te doen staat? Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur. Low budget reizen is altijd een hele uitdaging, maar ontzettend gaaf om te doen. Zo leer je de echte cultuur kennen van het land en kom je in contact met de locals. Het zal inderdaad niet altijd even fris en comfortabel slapen, maar dan bedenk je maar dat wij het hier ontzettend luxe hebben! Naast het slapen in hostels, kun je zo af en toe ook eens zelf wat gaan koken in plaats van elke dag ergens wat te eten. Als je toch al onder de locals bent, ga eens bij hen thuis eten. Cheap én je proeft de echte keuken van het land!

plannen